lørdag den 21. marts 2015

Ekstremt svært at få job på Facebook grupper

Der findes mange grupper på Facebook som forsøger at hjælpe folk til et job. Typisk er der tale om grupper hvor både arbejdsgiver og ansøgere kan lave et opslag.

Den typiske ansøger som der er flest af  skriver fx. jeg søger job 37 timer om ugen, er der nogen der kan hjælpe. Enkelte gør mere ud af det med CV m.m.

Arbejdsgiverne som der er få af skriver heller ikke altid  det der er nødvendig for at folk kan vælge /fravælge jobbet. En så simpel ting som beliggenhed og antal timer, undlades igen og igen.

Når det så stilles spørgsmål fra ansøgere så foregår det på vægen og tit så er det halv gennem tænkt spørgsmål som fx. Hvad får man i løn, hvad går jobbet ud på osv. Men i mange tilfælde så har 27 andre måske skrevet en personlig ansøgning og forøget deres chance for at få job. Skal du stille spørgsmål så gør det direkte og helst på telefon. Det handler om at komme foran i køen og give et godt indtryk af dig selv.

En anden ulempe er at du ikke kan søge mellem alle grupper og pga. manglende information kan du ikke være sikker på at du rammer rigtig i din søgning.

Grupperne har dog en lille fordel når du fx. deler dit oplag og venner bliver bekendt med at du søger job.

Men lad aldrig Facebook være din hoved job søge platform. Benyt dig af Jobindeks og jobnet m.m. som dit primære værktøj.