onsdag den 1. april 2015

5 gode job råd

Er du ved at være træt af at søge job og har lavet flere hundred ansøgninger, uden at få positiv svar, så får du hermed 5 råd, som kan give dig en fordel frem for andre.


1. Adskil dig fra hvad andre gør. Du kender sikkert ham med skiltet, ved landevejen. Det tog en dag så havde han arbejde. Grunden var at hans budskab blev del på facebook m.m. og tusindvis, som ikke vil opdage ham på Jobnet, fik en ansøger lige op i ansigtet.

Der er flere som benytter sig af ligende metoder, men tænk ud af boksen. Hvad med faldskærm, kæmpe cykel, kæmpe bold, kæmpe skilt eller hvad med at få 50 børn til at holde et skilt.

2. Din ansøgning skal fange modtageren inden for de første 10 sek. Så start uventet, i stedet for jeg søger fordi jeg har set jeres ansøgning.

''Jeg overvejede at sætte et nøgen billed på, men mit kamera var løbet tør for batteri.''
''Jeg søger heste job, men har kun to arme''
''Jeg er unik til at styre et lager, men mine tidligere ansøgninger er åbenbart blev væk, så I er nød til at ansætte mig, så det ikke sker igen''
'' Godt du læser denne ansøgning, det giver mig en positiv oplevelse, nå min kommende arbejdsgiver sætter sig ind i deres medarbejdere.

3. Udvid din horisont som menneske. Jeg arbejder selv med personlig udvikling og hjælpe andre. Men prøv at tænke over hvordan du kan få en bedre personlighed. Bliv god til smaltalk og find nogle emner, som du ved noget om, så du kan snakke om andet end job og familie.

4. Få kontrol over din krop. Måske ønsker du at tabe et par kilo stoppe med at ryge eller droppe at sidde foran TV'et, 7 timer daglig. Brug den tid du har fornuftig, til lange gå ture eller hvad nu du har lyst til. Hvis du er stolt af din krop eller det du har gjort, vil det kunne mærket til en jobsamtale.

5. Lær om dine og andres kropssprog. Ved at læse andre og samtid udstråle de rigtige signaler, vil du øge chancen rigtig meget. Det er som i ansøgningen også de første 10 sek. du vinder sympati eller ej.

Der findes mange andre råd om emnet og måske er du blevet fanget af systemet og sidder nu inde i  kassen og lære det samme ting, som alle andre. Kom ud af den kasse og slip din egne ideer fri.